Hvordan brugen af ​​Bitcoin i Afrika fortsatte med at vokse i 2020

Afrika har vist sig at være et udgangspunkt for vedtagelse af Bitcoin i 2020. Men hvad gav denne vækst? Og hvordan vil næste år se ud?

2020 var uforglemmeligt, især for Bitcoin. For at hjælpe med at mindes dette år for vores læsere bad vi vores netværk af bidragydere om at reflektere over Bitcoins prishandling, teknologiske udvikling, samfundsvækst og mere i 2020 og reflektere over, hvad alt dette kan betyde for 2021. Disse forfattere reagerede med en samling af tankevækkende og tankevækkende artikler. Klik her for at læse alle historierne fra vores slutning af året 2020-serien.

Skiftet mod vedtagelse af bitcoin og andre kryptokurver i Afrika startede først i 2014. Det var da Bitcoin-udvekslinger og transaktioner startede med adoption ledet af Nigeria. Siden da er antallet af Bitcoin-brugere og transaktioner udført i bitcoin og andre kryptovalutaer eksploderet.

På intet tidspunkt i historien har brugen af ​​Bitcoin i Afrika været så hyppig som den er i dag. Bitcoin har trives i Afrika, og 2020 har været et breakout-år for Bitcoin på kontinentet. Men hvor kom Afrika præcist fra før denne stigning, og hvor er det på vej i 2021 og videre for så vidt angår brug og vedtagelse af Bitcoin?

Svaret fra afrikanske regeringer på Bitcoin

For så vidt angår teknologi, har Afrika ikke været verdens centrum for innovation. Afrika har normalt haft tendens til langsom tilpasning til ændringer og vedtagelse af nye teknologier. Når først adoptionen er startet, har den en tendens til at eksplodere og overstige brugen af ​​de samme teknologier i andre klimaer.

Imidlertid har regeringer i Afrika traditionelt været apatiske over for nye teknologier. De har en tendens til at forsinke med at udnytte deres potentiale og overlade generelt økosystemets udvikling for disse nye teknologier til befolkningen.

Dette har været historien om Bitcoin og kryptokurver i Afrika, da regeringer på kontinentet har været meget langsomme med at forstå eller udnytte potentialet i distribueret storborteknologi. Faktisk har nogle afrikanske regeringer tendens til at se nye teknologier med mistanke. Sådan har det været tilfældet med Bitcoin.

Vi kan også se et lignende mønster, der bruges af de afrikanske regeringer i tilfælde af valutahandel, som grundlæggende kun er reguleret i Sydafrika af Financial Sector Conduct Authority (FSCA) og nyligt i Kenya af Capital Markets Authority (CMA). Ingen andre afrikanske lande har vist nogen væsentlig interesse i at regulere dette forretningsområde på trods af dets fortsatte vækst i alle afrikanske lande.

Mange centralbanker har udstedt advarsler om brugen af ​​bitcoin og andre kryptovalutaer, selv når ingen udtrykkelige love eller regler forbyder deres anvendelse i disse lande. Måske er det passende, at dette er tilfældet; uden central retning kører den afrikanske befolkning nu den decentrale brug af bitcoin og andre blockchain-baserede produkter.

Hvad driver Bitcoin-vedtagelse og anvendelse i Afrika?

Måske er den primære årsag til den tunge brug af Bitcoin på kontinentet behovet for at drive transaktioner uden for det traditionelle banksystem. Banklovgivningen i Afrika har tendens til at være elitistisk, restriktiv og sørger ikke for den generelle befolknings effektive deltagelse. Det er grunden til, at mange afrikanske lande har store befolkningsgrupper, der ikke har banker, hvilket har lavet mobile betalingssystemer og mange fintech-apps, der sigter mod at skabe økonomisk inklusion løbende succeser.

Adgang til udenlandsk valuta til handel og internationale transaktioner er en anden faktor, der har ført Bitcoin-brugen gennem taget. I lande som Nigeria og Sydafrika, hvor der er streng kontrol med valutabevægelser på tværs af banksystemet, henvender sig de involverede i international handel sig nu til Bitcoin for at lette deres grænseoverskridende aftaler.

I 2020 stod Nigeria over for en alvorlig mangel på udenlandsk valuta og blev tvunget til at begrænse internationale transaktioner på salgssteder og pengeautomater uden for landet ved hjælp af de lokale pengeautomater med en månedlig grænse på $ 100. Små importører, der typisk handler fra Alibaba og andre handelssteder, havde ingen anden mulighed end at søge alternative måder at drive forretning på. Bitcoin var et klar alternativ, accepteret af både shopper og sælger.

Afrika kan også siges at være i udkanten af ​​det globale finansielle system. Fuld adgang til internationale online betalingssystemer som PayPal er begrænset. Sydafrika er det eneste afrikanske land, hvor brugerne kan betale og modtage betalinger på PayPal. Denne situation har drevet behovet for udvikling af alternative betalingssystemer. Ved en fejltagelse ved design er et globalt accepteret betalingsmiddel som Bitcoin, der kan konverteres til fiat i mange lande, trådt ind for at udfylde dette hul.