Paxos VD förklarar varför Bitcoin är ’något som nästan alla borde ha‘

I en intervju nyligen förklarade Charles Cascarilla , grundare och VD för FinTech-företaget Paxos , varför han tycker att „att ha en liten tilldelning av Bitcoin är något som nästan alla borde ha.“

I en intervju med CNBC-ankaren Kelly Evans , på torsdagen (17 december), blev Cascarilla först tillfrågad av Evans om personer vars pensionsfonder har investerat i Bitcoin skulle känna sig bekväma.

Han svarade:

„Jag tror att det är något som alla borde ha att ha en liten tilldelning av Bitcoin … men samtidigt tänker det verkligen på det som ett köpalternativ.

”Poängen med att äga guld är att du vill ha en butik med värde. Poängen med att äga Bitcoin är att det kan bli guld, och så vi vet inte exakt om det kommer att hända. Det kanske inte, men å andra sidan, har funnits nu i 12 år.

”Det har upplevt mycket oro, många tester. Det är det bästa exemplet vi har på digitalt guld och vad vi har sett genom Covid är att människors liv är mer och mer digitala – de är online; de måste ha en digital värderingspoäng.

”Och lika viktigt har alla sett vad som händer med Federal Reserve-balansräkningen, och människor letar efter sätt att skydda sina tillgångar. Och så är Bitcoin ett exempel på ett sätt att göra det. ”

Evans instämde med Paxos VD och vad hon sa i sitt svar på hans kommentarer var ganska intressant:

”Absolut, Charles, även om det är intressant för mig att det på vissa sätt helt enkelt är flockmentaliteten, där människor inser“ okej, det kommer att finnas 21 miljoner av dem „.

”Bill Miller gjorde denna stora poäng: han sa att det finns 47 miljoner miljonärer i världen, och det kommer bara att finnas 21 miljoner bitcoins … om varje miljonär på planeten bara ville ha en, kunde de inte få det – det finns inte tillräckligt. Så, du vet, det är bara en flocksak, där alla inser „åh okej, det här kommer att vara en sak att äga och så vi alla äger det bättre“, och ur den synvinkeln är himlen gränsen, inte Det?“

Cascarilla svarade:

”Det är verkligen ett sätt som priset går upp; du får många att köpa något som har ett begränsat belopp, men å andra sidan finns det en grundläggande relevans för vad som händer här, det vill säga att det finns ett behov av ett butiksvärde. Det finns ett behov av ett rent digitalt butiksvärde, och det är vad Bitcoin representerar. ”